Zaporedna številka | 85 |
---|---|
Ime upravičenca | GASTRO PROJECT, projektiranje gostinske in turistične dejavnosti, d.o.o., ZR središče KP |
ID številka registra CFR | - |
Ime operacije | Okusi morje 2 - izobraževanje o klapavicah |
Povzetek operacije | Namen operacije izobraževanja o klapavicah je spoznavanje in osveščanje javnosti o lokalno ekološko pridelanih klapavicah, skozi celotno zgodovino - tradicijo in razvojem, ki je gospodarno - trajnosten, morju - naravi prijazen način gojenja, ki ohranja biodiverziteto. Brez vplivov - obremenitev na okolje, za človeka pa pomemben naraven in zdrav vir živila, ki je cenovno dosegljiv vsem slojem družbe, trenutno še premalo poznano živilo. Cilji operacije so pridobivanje znanja, dvig zavesti, krepitev konkurenčnosti gospodarstva v povezavi s podeželjem in sonaravnim ribištvom - marikulturo z uporabo lokalno pridelanih sestavin, s poudarkom na ekološkem kmetijstvu po vzoru KM 0 - mreženje. Vzpodbudili bomo povezovanje lokalnih pridelovalcev na območju LAS Istre za kvalitetno bivalno okolje in turistom zanimivo destinacijo z večjimi možnostmi za zaposlovanje v turizmu in širše. |
Datum začetka operacije | 04.09.2019 |
Datum zaključka operacije | 30.10.2021 |
Skupni upravičeni odhodki | 150.130 € |
Znesek prispevka Unije | 112.597,50 € |
Poštna številka operacije | 6000 |
Država | Republika Slovenija |
Ime prednostne naloge unije | 4 – Povečanje zaposlovanja in ozemeljske kohezije |
Datum zadnje posodobitve seznama operacij | 31.12.2019 |