Novice/IMG_1

Obisk Evropske komisije v Sloveniji

Predstavnik Evropske komisije, gospod Fabio Galleti si je v okviru obiska v Sloveniji (udeležba na 3. seji Odbora za spremljanje OP ESPR 2014-2020), ogledal tudi primere dobrih praks (projektov), ki jih je Obalna akcijska skupina Ribič izvedla v okviru ukrepa "Trajnostni razvoj ribiških območij" v programskem obdobju 2007-2013.

Tako se je v Piranu srečal z ribičem Dušanom Kmetcem, ki je prenovil svojo ribiško barko, da jo lahko uporablja v turističnine namene. Ogledal si je plovilo Gimanzije, elektro in pomorske šole Piran, ki je bilo sofinancirano za namene raziskovalne in izobraževalne dejavnosti  ter obiskal razširjeno razstavo školjk in polžev, ki privablja številne turiste iz vsega sveta.

V Izoli se je srečal z ribičem in podjetnikom Milenkom Buležanom in njegovo premično "gostilno", s katero potuje po Sloveniji in ponuja pripravljene morske dobrote.

G. Galetti je izrazil zadovoljstvo, da so predstavljeni projekti aktivni, trajnostni in omogočajo dodano vrednost tako ribiškemu sektorju, kot tudi celotnemu obalnemu območju.
 

Foto1

Foto2

Foto3

Foto4

Foto5

Foto6

Foto7

Foto8

Foto9